söndag 4 april 2010

Nu är jag trött

Under helgen har jag kämpat och kämpat med ekonomin. Ja, inte min privata, utan kursen jag läser i företagsekonomi.

Med tanke på att jag under hösten hade 100% sysselsättning så gick jag ner till att läsa på kvartsfart. Däremot har väl inte motivationen varit så hög, utan jag har gjort minsta möjliga och bara läst i boken och räknat uppgifterna som ingick i inlämningarna. DET straffar sig nu när det är hög tid att boka tid för slutprovet. Jag har ändå skjutit upp pluggandet ett tag eftersom fyra dagars sammanhängande studier kändes lovande.

Tyvärr är jag ju en tidsoptimist av STOOOORA mått, så min fina tidsplan uppgjord en månad innan sprack direkt, så nu sitter jag här och det går såååå långsamt framåt. Mina behövda åtta kapitel per dag har inte blivit mer än 2-3 om dagen, ändå känner jag att jag har varit duktig, men nu är jag trött.
Momssiffrorna som jag egentligen borde klara enkelt hoppar allt som oftast till fel sida så då är det väl dags att lägga ner även om jag på ett sätt orkar och är motiverad att göra mer, men hjärnan tar nog inte in mer är jag rädd.

Så det blir väl till att plugga på tåget. Klockan 6.15 är jag ju väldigt pigg i hjärnan, eller varför inte runt 7.45 när jag nyvaken klivit av tåget. Eller 15.50 när jag sitter och väntar på tåget efter avslutad arbetsdag och är trött eller sju på kvällen när jag kommit hem och ätit och bara vill slänga mig i soffan? Ja, det kommer nog krävas lite jäkla anamma om jag ska göra något på vardagarna innan jag eventuellt inte har jobb på fredag.

Ja ja, som man bäddar får man ligga. Dagen har i alla fall innehållit lite nöje i form av trädgårdsläsning på morgonen och uppsjungning med kören i kyrkan. Det var trevligt, men ändå roligare vore det om vår körledare vore ärligt glad och inte bara drog upp mungiporna för sakens skull. Av barnkörledaren fick vi beröm, men inte av vår tanta inte. Å, vad jag saknar vår gamla Maria som är hemma och gullar med sin bebis. Jag hoppas hon offrar sin arbetstid på oss i höst för då blir det roligt och livat i kören igen. Bara Marias soliga upenbarelse kan vända en trött dag till en positiv. Jag hoppas att jag i alla fall kan ge en gnutta av det till mina medmänniskor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar