fredag 12 februari 2010

En jobbig dag

Idag har det inte varit min dag och det började väl egentligen redan igår. När jag skulle lägga mig hade jag fullt med jord i sängen vid huvudkudden för misse hade tydligen roat sig i fönstret. Att plastkrukan ramlat var väl inte hela världen då den innehöll fröer som valt att inte gro, men det är ju såååå tråkigt att städa bakom sängen.

Det som drog igång det jobbiga idag, valde jag väl i och för sig att vänta med tills idag och det var nog tur det. Jag vill inte ha några onödiga tankar som distraherar mig då jag fortfarande är ovan vid att köra, vilket jag gör på torsdagar för att vi ska hinna i tid till kören på kvällen.
Beskedet var väl till viss del väntat även om jag trodde en del tecken kunde tolkas annorlunda. Ja ja, livet ger väl förhoppningsvis oss fler chanser, men jag ville så gärna.

Och när väl den sorgsna spiralen är igång så är det ju lätt att se allt annat i svart, så det var inte särdeles kul att se att frukosttallriken saknade en flisa. Jag älskar verkligen de där tallrikarna som bär mitt dubbelnamn och som jag fick ett tredjedels dussin av i pris på en löpartävling när jag var barn. Resten av dussinet fann mamma på Konsum när de hade utförsäljning för många herrans år sedan.

Ja, sedan blev jag sittandes vid datorn och läste bloggar medan jag hoppades på att få ett samtal om att jag behövdes som vikarie. Tyvärr var det "tyst och död är telefon, står där nästan som ett fån" ... så jag kom på att jag kunde damma av fönsterlamporna och hänga upp mina fönsterlyktor längre bort i vardagsrummet. Ja, det gick väl bra, tills jag såg hur fönsterbrädan såg ut ... Usch, vad äckligt, den var täckt av små gröna löss. Antingen är det julrosorna eller julstjärnan som fått spel. Julstjärnan åkte illa kvickt i soporna, medan jag hoppas att julrosorna överlever avlusade även om de har börjat vissna ner . Förhoppningsvis så klarar sig mina Streptokarpum med andan i halsen. Alla fick duscha.

Efter det kändes dagen bara skit och jag såg allt jag behövde ta tag i och fixa, men inte orkade uppbåda energi till. Det blir inte så mycket tid över när man pendlar som jag gör till och från jobbet samt varannan helg hos pojkvännen. Dessutom har det ju slumpat sig så dumt att jag har varit ordentligt förkyld eller orkeslös de helger jag tänkt få jättemycket gjort hemma, men antalet påbörjade småprojekt är nog ändå konstant.

Ja ja, det är småsaker jag gnäller över, men ibland får även små saker stora proportioner. Därför känns det väldigt bra att få andra perspektiv på livet genom att läsa sanna berättelser i böcker eller via bloggar. För gör man en jämförelse då kan jag vara evigt tacksam att jag är frisk, kan röra mig som jag vill, har ett hem, goda vänner, livsvilja med mera, men ibland behöver jag gå ner för att vända uppåt igen. Tack Karin för att du lyssnade och förstod och fick mig på rätt köl igen. 35-årskrisen är väl här.

Imorgon är en annan och förhoppningsvis bättre dag!

2 kommentarer:

  1. Hej Skogstrollet!

    Jag vet exakt vad du går igenom med arbetslöshetens och press att söka jobb, funderingar på vad som är rätt och vad man ska göra.

    Mitt råd till dig är att mitt i detta ändå försöka njuta av den här tiden när du har alla möjligheter att lägga energi på DIG.
    Om du inte hittat en träningsform - prova lite olika. Att träna kommer att ge dig mycket energi och kraft både fysiskt och mentalt.

    Våga prova nya vägar och tankebanor. Vad är det värsta som kan hända? Inte mer än att inget händer och gör du inget så händer i alla fall.

    DU vet vad du brinner för. Lyssna på det och ingen platsförmedlare i världen vet bättre vad du bör göra.

    Det ÄR sunt att vilja byta bana helt i livet.
    Du har inte samma klädsmak genom hela livet, kör sällan samma bil genom ett helt liv så varför i all världen skulle vi jobba med samma sak genom ett helt yrkesliv!!!

    Den här tiden är din att se nya vägar men tyvärr är det inte alla vi möter som "ska vara hjälp" på vägen som är det. De vill hellre att vi bara försvinner ur deras väg så tro inte på att någon annan vet bättre än dig.

    Kram och lycka till
    NJUT av dina dagar vare sig det är med jobb eller TID för dig.
    /Ingela

    SvaraRadera
  2. Ja, jag hade ju min jobbiga dag i torsdags, men det spillde över även till fredagen, och lite kan jag känna att jag fortfarande låter det hänga kvar över helgen. Det känns ju extra när personen som sårade var en person som man verkligen bara trodde allt gott om.. så jag hoppas verkligen att allt är ett missförstånd!!

    Arbetslöshet och arbetsförmedlingens attityd känner jag tyvärr alldeles för väl igen mig i. För det mesta tyckte jag att de inte fattade något. De var bara intresserade av att följa mallar och att alla krav var uppfyllda, inte att verkligen hjälpa någon. Jag försökte verkligen att inte grotta ner mig i att jag var utan jobb, utan att försöka göra det bästa av tiden. Vad blev bättre av att jag hade dåligt samvete över att jag inte jobbade? Men inte är det lätt...

    Citatet på min kudde är en del av en längre sång, som jag tror är skriven av Lars Forsell.. den vers som jag skrivit lyder:
    Om regnet vandrar så tyst om natten
    och stryker kinden mot trädens blad
    När regnet skänker åt marken lisa
    när himlens kärlek gör jorden glad
    Om sommaren spelar sin tysta visa
    och sommarnatten kan ändas så
    - älskar inte jag dig då?

    SvaraRadera