lördag 20 februari 2010

Rensa i röran vecka 6

Ja, den här veckan har jag tagit nästa byrå med tre lådor, så nu är det ordning på både badlakan, tränings- och vardagskläder.

När jag var färdig upptäckte jag att nedersta lådan var svår att stänga så det blev till att ta bort skruvarna och se vad som orsakat problemet. Jippie, där hittade jag en fleecetröja som jag har saknat. Med lite assistans fick jag skenorna till lådan på plats igen.

Dessutom rensade jag ut ett gäng gamla handdukar som kan komma till nytta i ganla badrummet hos pojkvännen, som jag vill att vi använder när vi har skitat ner oss. Vi får se när N kommer till skott med att skura det.

Städningen fortsatte naturligtvis även ovanpå byrån.

Sedan var det dags att ta tag i misses elände, för hur kul är det med blomjord vid kudden när man måste sova bums? Ja ja, det var bara att bita i det sura äpplet och flytta på sängarna för att åtgärda eländet någon dag senare. På vägen dit hann jag bli rätt putt på pojkvännen som envisas med att strö sina kläder på golvet trots låda och väska under sängen samt påsar och en hel stol att lägga kläderna på, så de flyttades till hallen, varvid han blev sur över att jag la dem där det var smutsigt. Kanske det, du har ju inte torkat där jag bad dig att inte ställa skorna på golvet ...

Ja, jag vet att jag samlar saker och även jag skapar högar med tidningar och böcker på min sida av sängen, men jag försöker banne mig se till att hålla ordning på mina saker hos pojkvännen. Är det då för mycket begärt att ställa samma krav på honom hos mig ???

Dessutom sorterade jag upp en del papper i olika högar, vilket alltid leder till att vissa har jag full koll på medan andra jag hade koll på försvinner ... och en del hamnade i soporna med såklart.

Så småningom blev äntligen lägenheten städad och jag var nöjd och bad honom se resultatet varvid jag fick ytterligare en sur kommentar. Suck, han retar sig på min ordning hemma hos mig, men har tydligen jäkligt svårt att se framstegen ...

Ja ja, det viktigaste är ju att jag är nöjd, men det underlättar med en positiv helgsambo.

Min rensning mot var sak på sin plats kommer nog ta resten av livet är jag rädd, men jag fortsätter envist vidare.

1 kommentar:

  1. Vad duktig du är.
    Städar och organiserar.
    Men det blir fint tillslut.

    Jag är också med i rensautmaningen och rensar och rensar. Ibland när jag går omkring hemma så åker det med saker i farten som slängs i i närmaster soppåse eller skänka låda.

    Vist är det skönt att bli av med saker som man inte behöver. Sen är det ju kul att hitta saker man saknat.

    SvaraRadera